<< Geri
 
 
Özel Zootekni
Bölüm / Proğram Zootekni ve Hayvan Besleme
Ders Kodu 2401335
Dersin Türü Required
Dersin Seviyesi Lisans
Öğretim Yılı 2016-2017
Öğretim Dönemi Güz Dönemi
Ulusal Kredisi 3
AKTS Kredisi 4
Öğretim Elemanı

Özkan ELMAZ

Öğrenme Çıktıları

Öğrenciler aldıkları ders sonrasında; 

1- Sığır,koyun,keçi yetiştiricilikleri ile ilgili temel bilgilerden yola çıkarak,bu türlere ait ırkları tanıyabilecektir.

2- Barınaklar,verim ve kayıt işleri hakkında bilgi sahibi olabilecektir.

3- At ve domuz yetiştiricilikleri ile birlikte tavuklarda ve broilerde yetiştiricilik konularında bilgilere ulaşarak ilgili ders hakkında gerekli yetiyi kazanabilecektir.

Courses Contribution to Öğrenme Çıktıları
    1 2 3 4 5
 1-    Bilgi ve iletişim teknolojilerini ve en az bir bilgisayar programını etkin şekilde kullanır.
 2-    Çevre, Veteriner halk sağlığı, biyogüvenlik ve zoonozlar konularında duyarlı olur.
 3-    Farklı hayvan türleri yetiştirme şekilleri ve beklenen verim özellikleri doğrultusunda sağlıklı yetiştiricilik için uygun besleme programları hazırlar. X
 4-    Hastalıklara sebep olan bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan faktörleri belirler ve bunların identifikasyonunu yapar.
 5-    Hastalıkların tanı ve tedavi protokollerini belirler.
 6-    Hayvan ırkları arasında verim değerlendirmeleri yapar, gerektiğinde melezleme, seleksiyon, suni tohumlama bilgisini kullanır. X
 7-    Hayvan türleri ve ırklarının, yapısal, işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik, biyokimyasal v.b.) ve davranış özelliklerini tanır. X
 8-    Hayvan ve hayvan sahiplerinin haklarını, Veteriner Hekimliğe ilişkin kanun ve yönetmelikleri bilir. Hekimlik mesleğinin gereği olan etik değerlere sahiptir ve bu değerleri gerektiğinde savunur.
 9-    Hayvancılık işletmeleri için en uygun yönetim planlamalarını yapar, hayvancılık işletmelerini ve hayvansal gıda üreten işletmeleri yönetir.
 10-    Her türlü hayvan hastalıklarının klinik tanısını yapar ve ilaç yada operatif işlemlerle hastalığı tedavi eder.
 11-    İnsan tüketimi için üretilen hayvansal gıdaların hijyenik üretimi ve tüketime sunuluşunu denetler ve gıda maddelerinin sağlık kontrollerini yapar.
 12-    Koruyucu hekimlikte ve tedavi amaçlı kullanılacak kimyasal ve biyolojik maddeler ile bunların üretim teknolojileri konusunda bilgileri öğrenir.
 13-    Mesleki paydaşlarla iletişimde olarak, bölgesel veya ulusal düzeydeki ortak sorunlara çözüm üretir ve bilgisini arttırmak için mesleki etkinliklere katılır.
 14-    Modern Türkiye'nin yükselişi ve gelişme sürecindeki olayları, düşünce ve ilkeleri kavrar.
 15-    Ülke ve bölge ihtiyaçlarının bilincinde, bilimsel teknik ve yöntemleri kullanarak Veteriner hizmetlerinde çözüm ve tedavi alternatifleri sunar.
 16-    Veteriner Hizmetleri ile ilgili olarak güncellenen mevzuatları takip eder ve gerektiğinde kullanır.
 17-    Yaşam boyu öğrenmeyi teşvik için gerekli beceri ve kabiliyetleri sergiler.
 
Onkoşul

YOK

Made of Delivery Yüz Yüze
Staj

YOK

Önerilen Seçmeli Dersler

YOK

Ders İçeriği Hafta Konu
1

Sığır yetiştiriciliğine giriş

2

Sığır Barınaklar

3

Sığır Irkları

4

Sığırlarda verim ve kayıt

5

At yetiştiriciliği

6

Koyun- Keçi yetiştiriciliğine giriş

7

Barınaklar

8

Koyun ve keçi ırkları

9

Koyunculukta verim kayıtları

10

Tavuk yetiştiriciliği

11

Tavuk ırkları

12

Tavuk barınakları

13

Broyler yetiştiriciliği

14

Domuz yetiştiriciliği

Kaynaklar

 1. Alpan O., Arpacık R. : Sığır Yetiştiriciliği. Şahin Matbaası, ANKARA, 1998.

 2.Akçapınar H.: Koyun Yetiştiriciliği. Medisan Yayınevi, ANKARA, 1994.

  3. Aksoy T.: Tavuk Yetiştiriciliği. ANKARA, 1999.

Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretim Teknikleri

1- Anlatım, 2- Soru-Cevap, 5- Gösteri

Assessment
  Sayı %
Ara Sınav : 1 40
Kısa Sınav : - -
Ödev : - -
Proje : - -
Ödev : - -
Laboratuvar : - -
Diğer : - -
Final Sınavı : 1 %60
Öğretim Dili Türkçe
Staj NA
   
Activities Quantity Duration Total Work Load
Course Duration 14 2 28
Hours for off-the-classroom study (Pre-study, practice) 14 1 14
Ödevs 1 9 9
Laboratuvar 14 1 14
Kısa Sınavzes 1 5 5
Individual Study for Ara Sınav Exam(s) 1 20 20
Individual Study for Final Exam 1 30 30
Total Work Load     120
Total Work Load/ 30 (s)     4
AKTS Credit of the Course     4
 
   

 

 

dersDetay1.php
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ©2013 Avrupa Kredi Transfer Sistemi