<< Geri
 
 
Genel Zootekni
Bölüm / Proğram Zootekni ve Hayvan Besleme
Ders Kodu 2401205
Dersin Türü Required
Dersin Seviyesi Lisans
Öğretim Yılı 2016-2017
Öğretim Dönemi Güz Dönemi
Ulusal Kredisi 3
AKTS Kredisi 4
Öğretim Elemanı

Özkan ELMAZ

Öğrenme Çıktıları

Öğrenciler aldıkları ders sonrasında,

1- Hayvan yetiştiriciliği ile ilgili temel bilgiler kazanabilecektir.

2- Hayvanların evciltilmesi, türler, ırklar gibi konuları kavrayabilecektir.

3- Hayvancılıktaki seleksiyon ve melezleme metodlarını öğrenerek, ilgili ders hakkında gerekli yetiyi kazanabilecektir.

Courses Contribution to Öğrenme Çıktıları
    1 2 3 4 5
 1-    Bilgi ve iletişim teknolojilerini ve en az bir bilgisayar programını etkin şekilde kullanır.
 2-    Çevre, Veteriner halk sağlığı, biyogüvenlik ve zoonozlar konularında duyarlı olur.
 3-    Farklı hayvan türleri yetiştirme şekilleri ve beklenen verim özellikleri doğrultusunda sağlıklı yetiştiricilik için uygun besleme programları hazırlar. X
 4-    Hastalıklara sebep olan bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan faktörleri belirler ve bunların identifikasyonunu yapar.
 5-    Hastalıkların tanı ve tedavi protokollerini belirler.
 6-    Hayvan ırkları arasında verim değerlendirmeleri yapar, gerektiğinde melezleme, seleksiyon, suni tohumlama bilgisini kullanır. X
 7-    Hayvan türleri ve ırklarının, yapısal, işlevsel (anatomik, histolojik, fizyolojik, biyokimyasal v.b.) ve davranış özelliklerini tanır. X
 8-    Hayvan ve hayvan sahiplerinin haklarını, Veteriner Hekimliğe ilişkin kanun ve yönetmelikleri bilir. Hekimlik mesleğinin gereği olan etik değerlere sahiptir ve bu değerleri gerektiğinde savunur.
 9-    Hayvancılık işletmeleri için en uygun yönetim planlamalarını yapar, hayvancılık işletmelerini ve hayvansal gıda üreten işletmeleri yönetir.
 10-    Her türlü hayvan hastalıklarının klinik tanısını yapar ve ilaç yada operatif işlemlerle hastalığı tedavi eder.
 11-    İnsan tüketimi için üretilen hayvansal gıdaların hijyenik üretimi ve tüketime sunuluşunu denetler ve gıda maddelerinin sağlık kontrollerini yapar.
 12-    Koruyucu hekimlikte ve tedavi amaçlı kullanılacak kimyasal ve biyolojik maddeler ile bunların üretim teknolojileri konusunda bilgileri öğrenir.
 13-    Mesleki paydaşlarla iletişimde olarak, bölgesel veya ulusal düzeydeki ortak sorunlara çözüm üretir ve bilgisini arttırmak için mesleki etkinliklere katılır. X
 14-    Modern Türkiye'nin yükselişi ve gelişme sürecindeki olayları, düşünce ve ilkeleri kavrar.
 15-    Ülke ve bölge ihtiyaçlarının bilincinde, bilimsel teknik ve yöntemleri kullanarak Veteriner hizmetlerinde çözüm ve tedavi alternatifleri sunar.
 16-    Veteriner Hizmetleri ile ilgili olarak güncellenen mevzuatları takip eder ve gerektiğinde kullanır.
 17-    Yaşam boyu öğrenmeyi teşvik için gerekli beceri ve kabiliyetleri sergiler.
 
Onkoşul

YOK

Made of Delivery Yüz Yüze
Staj

YOK

Önerilen Seçmeli Dersler

YOK

Ders İçeriği Hafta Konu
1

Dünya hayvancılığına genel bakış

2

Tarımsal Üretimde hayvancılık

3

Hayvancılığın insan beslenmesindeki yeri

4

Türkiye�de hayvancılık

5

Türkiye hayvancılığının başlıca sorunları

6

Evciltme

7

Türler

8

Irklar

9

Dölverimi

10

Laktasyon

11

Çevreye Uyum

12

Seleksiyon

13

Birleştirme metotları

14

Melezlemeler

Kaynaklar

Akçapınar H. ve Özbeyaz C.: Hayvan Yetiştiriciliği Temel Bilgileri. Kariyer Matbaacılık Ltd. Şti. 2009.

Yalçın C.: Genel Zootekni. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yayınları, No: 1, 1981.

Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretim Teknikleri

1- Anlatım,

2- Soru-Cevap, 

3- Gösteri

Assessment
  Sayı %
Ara Sınav : 1 40
Kısa Sınav :
Ödev :
Proje :
Ödev :
Laboratuvar :
Diğer :
Final Sınavı : 1 60
Öğretim Dili Türkçe
Staj NA
   
Activities Quantity Duration Total Work Load
Course Duration 14 3 42
Hours for off-the-classroom study (Pre-study, practice) 14 3 42
Individual Study for Ara Sınav Exam(s) 1 16 16
Individual Study for Final Exam 1 18 18
Total Work Load     118
Total Work Load/ 30 (s)     3,93
AKTS Credit of the Course     4
   

 

 

dersDetay1.php
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ©2013 Avrupa Kredi Transfer Sistemi